Mètode Da Vinci d’Aula Integral

El Mètode Da Vinci d’Aula Integral són classes experimentals perquè els nostres alumnes de suport escolar de tant en tant aprenguen continguts curriculars d’una manera diferent i eficaç.

Diversos estudis han comprovat que l’alumne recorda i integra millor aquells coneixements que interioritza de forma amena i li provoquen interés.

Per això, aportant qualitat als nostres serveis en l’àrea de suport escolar, hem afegit una sèrie d’activitats pràctiques on l’alumne no sols va a interioritzar les matèries escolars que estem tractant, sinó que a més a més, fomentarem la seua creativitat i la seua manera de pensar i fer les coses.

Algunes de les iniciatives a realitzar seran:

  1. Mètode de Tales: obtenció de l´altura de diferents edificis públics inaccessibles, com el campanar del poble, simplement amb un regle.
  2. Mètode Pitàgores: es realitzaran aplicacions diverses com obtindre un angle recte o dibuixar paral·lelograms (quadrat, rectangle….) simplement amb una corda.
  3. Determinació del número ת: de forma totalment experimental al mateix temps que adquireixen coneixements sobre la relació dels cercles.
  4. Fídies i la divina proporció. Per què una targeta bancària o el DNI és com és? Açò guarda alguna relació amb el tamany d’un foli? I amb els quadres dels pintors més famosos? Descobrirem el número d’or i les seues aplicacions (el secret millor guardat).
  5. Obtenció del radi de la terra: a partir dels descobriments d’Eratòstenes i servint-nos del recorregut de l’ombra solar.
  6. Coneixements d’estadística i probabilitat: de forma experimental, amb els teoremes de Laplace, la inferència Bayesiana i la teoria dels números grossos de Kormogorov farem experiments de camp i jocs per determinar probabilitats i comprendre, per exemple, quan és més fàcil que et toque la loteria.
  7. Càlcul de les densitats dels cossos: d’una poma, d’un baló o del que siga i sense dades, únicament amb ferramentes manuals, de forma que resulte útil l’aplicació i la fusió de fórmules matemàtiques i físiques.
  8. I moltes més coses…

Tots els treballs de camp vindran acompanyats de suport teòric que s’impartirà tant a l’aula com als llocs pertinents.

Es tracta de donar més sentit a tot el que estudien, que sàpiguen el per què de les coses que fan i les aplicacions que poden tindre en el futur. Que es donen compte del valor que té l’adquisició de coneixement en l’estudi.