L’Aula d’Estiu… Genial!

Portem dues setmanes amb l’Aula d’Estiu en marxa, i no hi ha millor senyal de què les coses van bé que vore com tots els dies els xiquets i xiquetes que ens acompanyen tenen ganes de vindre a Aula Integral.

I és que aprenen, comparteixen i es diverteixen. Tots els dies es posen mans al treball amb el dossier temàtic al voltant de les Fuites d’estiu que hem preparat per les vacances, feina que compatibilitzen amb els seus treballs del cole.

I quan encara no s’han cansat, a esmorzar. Amb les nostres monitores i a peu, xino-xano van cap al parc de l’ermita, on hi ha bona ombra i no passen cotxes. Després de menjar-se l’entrepanet, juguen una estona a una o altra cosa, millor dit, a moltes coses! I després cap a Aula Integral, que s’està més fresquet, cada dia per una costereta o altra, descobrint el casc antic del nostre poble i alegrant al veïnat amb les seues cançons.

Una vegada arriben  a les seues respectives aules, els esperen dues hores més d’aprenentatges. Pot ser que als més menuts els toque aprendre anglés, pot ser que els de l’altre grup vagen al taller de manualitats, o que els més majors es posen a fer els deures; al llarg del matí han de fer les tres coses, els uns i els altres.

La setmana passa de pressa. Tots els dimecres eixida; estes dues primeres setmanes han anat a la piscina i a fer esport. Que bé. Nadar, jugar, suar, jugar al futbol, passejar i conéixer; els més grans i els més menuts… Són dies meravellosos; amb la feina feta a passar-s’ho genial.

És curiós com es motiven en cada moment del dia; la veritat és que això desitjaven les seues mares i pares, que aprofitaren l’estiu, que s’ho passaren bé al mateix temps que aprenien.

Els darrers cinc minuts de cada matí toca relaxar-se amb música clàssica, un momentet per pensar en el que han fet al llarg del dia i amb tot allò que millor els faça sentir. A alguns els costa més tancar els ullets, altres quasi es queden dormits, però tots ixen tranquils i satisfets del centre d’estudis quan acaben la jornada. En Aula Integral a més del treball i l’esplai, profunditzem en el respecte als demés i a l’entorn. Tot és important en l’aprenentatge dels més jovenets: la família, els amics i l’educació que reben en els primers anys de la seua vida.

Nosaltres es quedem amb la seua il·lusió i alegria, amb les seues ganes de descobrir i amb l’energia que ens transmeten en cada cosa que fan. Prompte us contarem més coses!